Storleksguide

Storleksguide

Många frågar vilken av våra storlekar på glampingtält som passar just dem. I den här artikeln kommer vi att försöka ge dig några bra tumregler att följa

För att veta om ett glampingtält är rätt för dig har vi listat för- och nackdelarna här.

Ett glampingtält kan användas till många olika saker och av alla familjer oavsett storlek. Men det är dessa två faktorer som avgör vilken tältstorlek som är rätt för dig.

Vilken storlek ska du välja?

Small

Vår modell Small är perfekt till par och små familjer som primärt ska använda tältet till övernattning och inte planerar att inreda tältet med möbler. Den relativ låga vikten (fortfarande tungt i jämförelse med ett vanligt campingtält) gör även att tältet lämpar sig väl att ta med på utflykt.

 

 

 

Medium

Om du vill inreda ditt glampingtält i trädgården mer permanent med möbler, en komfortabel madrass och kanske lite förvaring så rekommenderar vi att du väljer ett tält i storleken Medium. I vårt medium-tält, som är fyra meter i diameter, är det två meter från mittstången till tältduken.

Räkna in lite luft på båda sidorna så kan du enkelt få plats med en dubbelmadrass på varje sida av mittstången. Eller nöj dig med en enkelmadrass och fyll ut den andra halvan av tältet med trevliga kuddar, mattor och möbler. Medium-modellen är den perfekta storleken för dig som vill skapa ett vardagligt frirum direkt i din trädgård.

 

Large

Om du vill att madrassen ska peka mot mittstången och ge dig fler möjligheter att leka med inredningen är storleken Large kanske den rätta för dig. Här kan du få plats med det mesta. En stor säng eller madrass. En trevligt inredd läshörna eller kanske ett par bekväma fåtöljer och en TV.

Med vårt tält i storleken Large finns det mängder med möjligheter för övernattning med hela familjen  eftersom det har plats för tre dubbelmadrasser.

En large-modell är tung, och har du tänkt att du ska ha tältet med på utflykt blir det för tungt för de flesta. Här rekommenderar vi istället ett medium eftersom fortfarande har gott om plats till inredning och madrasser.

 

XL

Vår XL-modell ger dig otroligt mycket plats. De flesta blir överraskade över hur mycket golvplats vårt XL-tält har. XL är till dig som vill inreda ditt glampingtält på i stort sett samma sätt som du inreder ditt sovrum. Här finns det plats att flytta ut hela garderoben och familjen. De många kvadratmetrarna ger dig även stora möjligheter till att inreda en läshörna, fylla tältet med växter eller kanske till och med göra ett hemmakontor.

XL-modellen är även ideal som festtält för en härlig sommarfest. Inred med en bar i hörnan, flytta in ett trädgårdsset eller loungemöblerna, sätt upp gott om kulörta lampor längs tältduken och placera musikanläggningen i hörnet.