Ett glampingtält är gjort för komfort, estetik och närhet till naturen. Det går att laga mat i tältet, men det kräver extra omsorg och underhåll.
Matlagning sliter på tältduken
Matos och ånga innehåller fettpartiklar som fastnar i duken. Med tiden kan detta leda till mögel och dålig lukt – tältduken är inte konstruerad för detta.
Att laga mat inne innebär alltså mer rengöring och underhåll.
Om du ändå vill laga mat i tältet:
- 
Torka av duken noggrant efteråt 
- 
Vädring är viktigt 
- 
Undvik mat med mycket fett eller ånga 
- 
Rengör snabbt efter matlagning 
Att laga mat utomhus är ett bra alternativ som skyddar tältet och höjer upplevelsen.
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
